Općina prijatelj djece

Završen je ntc kamp za darovite učenike iz Krapinsko-Zagorske županije

Uz radosnu djecu punu dojmova I zadovoljne predavače, završen je ntc kamp za darovite učenike iz krapinsko-zagorske županije

U organizaciji Društva Naša djeca Radoboj i Nikola Tesla Centar (NTC) te uz potporu Općine Radoboj u Radoboju je i ove godine organiziran NTC kamp u prirodi za darovite učenike iz Krapinsko-zagorske županije.

Ovom kampu potporu je dala i Krapinsko-zagorska županija koja je i sufinancirala boravak djece u Kampu, a osim Županije, boravak djece u kampu sufinancirali su i gradovi i općine za djecu sa svojeg područja. Provedbi kampa za darovite učenike pomogle su i osnovne škole koje su predložile darovite učenike koji su željeli sudjelovati u kampu. U ovom kampu sudjelovalo je 32 učenika trećih i četvrtih razreda iz 12 gradova i općina.

U radu NTC kampa za darovite primjenjivao se NTC sustav učenja autora dr. Ranka Rajovića, dugogodišnjeg člana Odbora svjetske MENSE za rad s darovitom djecom i suradnika UNICEF-a za rani razvoj djece. NTC program se uspješno primjenjuje u 18 država Europe, jedna od njih je i Hrvatska, a Radoboj je jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem NTC kamp provodi.

Svojim prepoznatljivim programom, autor NTC programa dr. Ranko Rajović i predavači NTC tima, omogućavaju djeci učenje kroz igru i istraživanje. Cilj ovog programa je poticati kod djece razvoj vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju, a NTC tim je vrlo senzibilan za potrebe darovite djece koja u našem školskom sustavu ne dobivaju mnogo pažnje i potpore.

Osim ovotjednog NTC kampa za darovitu djecu i u naredna dva tjedna održavaju se kampovi za svu zainteresiranu djecu od 6 – 12 godina u trajanju od ponedjeljka do petka. Iako su prvotno planirana dva kampa, zbog velike zainteresiranosti djece organizatori su odlučili provesti još jedan NTC kamp. NTC kamp se inače održava u novoizgrađenom Planinarskom domu u Radoboju.

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Sport

Odobren projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora

Manifestacije

Ljetna ART&JOY radionica u Radoboju

Manifestacije

Predstava “Ljubaf” Kerekesh teatra dolazi u Radoboj

Manifestacije

Projekcija filma “Dnevnik Pauline P.”

Manifestacije

Večer skečeva KUD-a Krapina

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content