Komunalno i ekologija

Uređenje dijela izletišta Planinarskog doma u Radoboju

Lag Zeleni bregi je koncem 2021. godine raspisao natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1. Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, a koji se financira iz Programa ruralnog razvoje Republike Hrvatske, na koji je Općina Radoboj prijavila projekt „Uređenje dijela izletišta planinarskog doma“.

Ugovor o financiranju za provedbu ovog projekta Općina Radoboj potpisala je u studenom 2022. godine sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u prosincu 2023. godine izdana je Odluka o dodjeli sredstava kojom su Općini Radoboj odobrena sredstva u iznosu 29.160,00 EUR.

Cilj ovog projekta je da se kroz unaprjeđenje izletišta planinarskog doma odnosno kroz nabavu vanjskih garnitura za odmor i dječjih igrala, doprinese održivom društvenom i gospodarskom razvoju općine. Društveni sadržaji primjereni su potrebama stanovništva te doprinose očuvanju i zaštiti društvene sredine i prirodnog okruženja općine Radoboj.

Uređenjem dijela izletišta planinarskog doma stanovnici će dobiti kvalitetnu i uređenu društvenu infrastrukturu koja nudi mogućnost za razvoj i provedbu brojnih aktivnosti koje će značajno pridonijeti povećanju kako broja, tako i kvalitete sadržaja namijenjenih planiranima, izviđačima, školskoj djeci i ostalim stanovnicima općine Radoboj. U doba zasićeno digitalnim tehnologijama te nedovoljnom fizičkom aktivnošću posebno ranjivu skupinu čine djeca i mladi. Ovim se projektom doprinosi uključivanju djece u sportske i rekreativne aktivnost i kvalitetnijem ispunjenju slobodnog vremena.

A kako bi izletište planinarskog doma zasjalo u punom sjaju, proteklih dana su djelatnici Općine Radoboj intenzivno uređivali okoliš planinarskog doma i postavljali antistres podloge uz dječja igrala. Uz već ranije izgrađen pumptrack poligon, prostor oko planinarskog doma postati će mjesto za odmor i opuštanje odraslih, uz istovremenu mogućnost za zabavu i rekreaciju djece i mladih. No naravno da navedeni radovi ne znače kraj uređenja okoliša Planinarskog doma. U planu za ovu godinu je izgradnja nadstrešnice i ljetne kuhinje sa roštiljem, a planira se još mnogo zanimljivih i atraktivnih sadržaja koji će se realizirati u narednom razdoblju

 

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Sport

Odobren projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora

Manifestacije

Ljetna ART&JOY radionica u Radoboju

Manifestacije

Predstava “Ljubaf” Kerekesh teatra dolazi u Radoboj

Manifestacije

Projekcija filma “Dnevnik Pauline P.”

Manifestacije

Večer skečeva KUD-a Krapina

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content