Komunalno i ekologija

Održane radionice o pravilnom odvajanju otpada, smanjenju količina otpada, odvojenom prikupljanju otpada i uporabi otpada

U sklopu projekta „Edukacijsko-promotivne aktivnosti o gospodarenju otpadom“ u Radoboju su provedene 3 radionice za djecu o pravilnom odvajanju otpada, smanjenju količine otpada, odvojenom prikupljanju otpada i oporabi otpada. Radionice su održane u Dječjem vrtiću Škrinjica i OŠ Side Košutić Radoboj.
U Dječjem vrtiću Škrinjica održana je radionica na temu razvrstavanja otpada namijenjena vrtićkoj predškolskoj dobi. Uz pripovijedanje, korištenje rekvizita, interaktivnost kroz komunikaciju i igru, uz stečena nova znanja, djeca su pokazala svoje znanje u poznavanju vrsta otpada i njegovo razvrstavanje u odgovarajuće kante za razvrstavanje otpada.
U OŠ Side Košutić održana je radionica za razrednu nastavu te radionica za sve učenike predmetne nastave. Kroz radionice “Naučimo kamo s otpadom” učenici su naučili razliku između smeća i otpada, pojašnjavajući što je smeće, kako nastaje, kamo se odlaže otpad, a kamo smeće, zatim na koje sve načine možemo očuvati planet reducirajući, upotrebljavajući više puta te reciklirajući.
Prezentirane su i kante za razvrstavanje otpada po bojama i funkcijama detaljno razrađujući koje vrste otpada se razvrstavaju u koju kantu, a naučeno je i kamo odlazi otpad, kako se razvrstav bio-otpad, kako se kompostira, te na koji način možemo smanjiti bio-otpad pravilnim korištenjem namirnica.
Učenicima su prezentirane informacije kako upotrijebiti više puta predmete koje svakodnevno koristimo, poput odjeće, pojašnjeni su negativni efekti korištenja jednokratne plastike, potom ponuđena alternativa u vidu korištenja adekvatnijih i održivijih zamjena, a prezentirana je i uporaba elektroničkog otpada i njegova redukcija.

Osim održanih radionica, u sklopu ovog projekta na adrese mještana podijeljene su platnene torbe kako bi se kod mještana podigla svijest o važnosti sprečavanja nastanka otpada.

Ovaj projekt provodila je Općina Radoboj uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Manifestacije

Valentinovski Kangoo dance

Manifestacije

Održan Fašnik u Radoboju

Novosti

Dan europskog broja 112

Manifestacije

Fašnik u Radoboju

Udruge

Prvo prvenstvo Hrvatske u belotu u organizaciji ŠKUG „Josip Poljak“ Bregi Radobojski

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content