Obrazovanje

Održan NTC open day

U utorak se održao NTC OPEN DAY u Planinarskom domu u Radoboju s početkom u 10,30 sati. Za sve zainteresirane održana su NTC predavanja koja su vodili autor NTC programa dr. Ranko Rajović, dr. Vuk Rajović i Rok Tomažić, a također su prezentirane aktivnosti NTC kampa u Radoboju, jedinog takvog u Hrvatskoj!

Svim sudionicima predavanja koji su došli s raznih dijelova Hrvatske ovo je bila jedinstvena prilika da se upoznaju s NTC sistemom učenja i da nauče nešto novo s ciljem pružanja dodatnih oblika i sadržaja učenja kroz igru jer NTC program potiče proces razmišljanja i samostalnog rješavanja zadataka putem kojeg se kod djece razvija samopouzdanje i pozitivna slika o sebi.

U sklopu NTC OPEN DAY-a, a vezanog za održavanje NTC Kampa u Radoboju, s početkom u 14:00 sati održala se konferencija za medije kojoj su nazočili Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, dr. Ranko Rajović i predsjednica DND-a Radoboj Jelena Crnek.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je ovaj kamp primjer kako kvalitetno organizirati slobodno vrijeme za naše najmlađe. Centar Nikola Tesla promiče učenje kroz igru, istraživanje, boravak u prirodi i vraćanje onim iskonskim vrijednostima kojima smo svi mi kao djeca bili izloženi, a to je da treba početi od bazičnih stvari, sinergije s prirodom i igre. Također kako Županija sufinancirana boravak djece u NTC Kampu obećala je daljnju podršku.

Dr. Ranko Rajović pojasnio je NTC sistem učenja i značaj kampa u Radoboju. Kroz igru djeca svladavaju razne lekcije, a opet puno se kreću. Naglasio je da su djeca šetala kroz šumu, a najveća avantura im je bila to što su pješke išli do škole na ručak. Za razvoj mozga strašno je važno hodanje. Zdravo dijete treba prijeći dnevno 20 km, jer mozak se razvija kretanjem do 5., 7. i 12. godine. Posao djeteta je hodanje, a to je potrebno objasniti roditeljima. Kod tinejdžera dolazi do smanjenja dubokih regija mozga jer nema dovoljno kretanja, a to znači smanjenje i kognitivnih sposobnosti i pažnje, a vidimo da je, što se toga tiče, svaka generacija u školi sve slabija objasnio je dr. Rajović.

Sveukupno, u NTC kampu u Radoboju prisustvovati će 112 polaznika iz cijele Hrvatske, a iz Općine Radoboj i DND-a Radoboj ističu kvalitetu ovog kampa koju dobivaju djeca, ali i stručni suradnici i članovi DND-ova diljem Hrvatske. Poručuju da planiraju sljedeće godine održati još više kampova za još veći broj djece.

Nakon konferencije uslijedile su do kasnih popodnevnih sati NTC radionice s djecom i društvene igre te druženje sudionika NTC OPEN DAY-a.

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Sport

Odobren projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora

Manifestacije

Ljetna ART&JOY radionica u Radoboju

Manifestacije

Predstava “Ljubaf” Kerekesh teatra dolazi u Radoboj

Manifestacije

Projekcija filma “Dnevnik Pauline P.”

Manifestacije

Večer skečeva KUD-a Krapina

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content