Novosti

Održan festival znanosti (24.04.2023.-29.04.2023.) u muzeju Radboa

Muzej Radboa ove godine je po prvi puta sudjelovao u manifestaciji „Festival znanosti“ u sklopu kojeg su u petak, 28. travnja 2023. održane dvije radionice vezane za arheološku i geološku zbirku Muzeja Radboa. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Vođeni tim smjernicama realizirane u radionice u suradnji s učiteljicom povijesti Magdalenom Želimorski i učenicima 5. i 7. razreda OŠ Side Košutić Radoboj Učenici 7. razreda sudjelovali su u Arheološkoj puzzle radionici, gdje su se upoznali s tehnikama izrade prapovijesnog i keramičkog posuđa, te osnovama arheološkog istraživanja (crtanjem, dokumentiranjem i rekognosticiranjem). Centralni dio radionice činila je upravo eksperimentalna arheologija, gdje su učenici od malih fragmenata imali zadatak ponovno složiti cjelovitu keramičku posudu.

Druga radionica u kojoj su sudjelovali učenici 5. razreda, pod nazivom „Izradi svoj fosil“ održana je isti dan, a kao okosnicu imala je geološku povijest Zemlje, posebno ističući geološko razdoblje sarmata, odnosno srednji miocen iz kojeg datiraju svi fosili koji se nalaze u muzeju, starosti 12 do 14 milijuna godina! Polaznici radionice su imali zadatak izraditi vlastite fosile na materijalu suhom plastelinu, preslikati fosile na papir, a potom preslike svojih fosila staviti na vremensku lentu.

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Manifestacije

Valentinovski Kangoo dance

Manifestacije

Održan Fašnik u Radoboju

Novosti

Dan europskog broja 112

Manifestacije

Fašnik u Radoboju

Udruge

Prvo prvenstvo Hrvatske u belotu u organizaciji ŠKUG „Josip Poljak“ Bregi Radobojski

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content