Projekti

Odobren projekt „Zaželi za Radoboj“

Dana 7. ožujka 2024. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, donijelo je petu Odluku o financiranju za 140 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava u iznosu 126.138.000,00 EUR, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus.

Među odabranim projektima je i projekt „Zaželi za Radoboj“ Općine Radoboj.

Projektu „Zaželi za Radoboj“ Općine Radoboj Ministarstvo je odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 459.00,00 EUR bespovratnih sredstava.

Nakon potpisivanja Ugovora zaposliti će se 9 osoba koje će brinuti o ukupno 54 pripadnika ciljnih skupina s područja Općine Radoboj na period od 36 mjeseci. Putem realizacije ovog projekta pružati će se  osobama starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu u svrhu ostvarenja povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacija ranjivih skupina – starijih osoba i osoba s invaliditetom. Projektnim aktivnostima će se ublažiti posljedice rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, prevencija prerane institucionalizacije skupine i osigurati će se ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice čime se ujedno pridonosi suzbijanju diskriminacije starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Na području Općine Radoboj putem odobrenog projekta „Zaželi za Radoboj“ provodit će se trogodišnji program Zaželi namijenjen ranjivim skupinama kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije u Radoboju.

 

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Sport

Odobren projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora

Manifestacije

Ljetna ART&JOY radionica u Radoboju

Manifestacije

Predstava “Ljubaf” Kerekesh teatra dolazi u Radoboj

Manifestacije

Projekcija filma “Dnevnik Pauline P.”

Manifestacije

Večer skečeva KUD-a Krapina

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content