Turizam


Općina Radoboj ima sve potrebne pretpostavke postati sredinom u koju će suvremeni turist poželjeti doći kako bi pobjegao iz urbanih centara, daleko od stresa i umora, u ono mjesto iz bajke gdje ponovno može doživjeti avanturu iz djetinjstva. Gorski šumoviti predjeli, vinogradi i pašnjaci na padinama te šarolik i razveden krajolik čine ovu zagorsku općinu vrijednom posjeta.
Kada govorimo o razvoju turizma u ovom dijelu Hrvatskog zagorja, onda u adute koji potkrepljuju takva promišljanja ne ubrajamo samo prirodne ljepote, već i sve ono što je čovjek vjekovima stvarao i gradio na ovim prostorima. Svojom zanimljivošću na toj turističkoj karti ističu se kapele sv. Jakova i Majke Božje Lurdske, župna crkva Presvetog Trojstva, Radobojski trnac, Edukacijsko-promidžbeni centar, šetnja Putovima orhideja…..

Mjesto na turističkoj karti nalazi i zavičajni muzej „Radboa“. Uređenje muzeja Radboa temelji se na bogatoj i dalekoj prošlosti Radoboja  o kojoj svjedoče brojne okamine biljnog i životinjskog porijekla, prapovijesna naselja, vremena vađenja sumpora i ugljena.

 Među turističke resurse Općine Radoboj možemo ubrojiti i „Radobojski trnac“. Riječ je o voćnjaku koji se prostire dvorištem nekadašnje stare osnovne škole. Njegovo uređenje koje je započelo 2007. godine rezultat je rada Općine Radoboj, Poljoprivredne savjetodavne službe i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije.

Zaokruženu turističku cjelinu uz Zavičajni muzej i Radobojski trnac čini i Edukacijsko-promidžbeni centar odnosno Centar za prirodu Zagorje. Izgrađen je u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000 - NIP Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Centar služi za održavanje predavanja, izložbi, za ekološku edukaciju interesnih skupina i njihovo aktivno uključivanje u zaštitu prirode, a posebno za obuku mladih čuvara prirode Krapinsko–zagorske županije te za provedbu programa Škola u prirodi.

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

tmpAE

Općina prijatelj djece

tmpC004

Legenda o dedeku i babici

tmp2555

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.