Radobojska ljetna događanja 2021!


U organizaciji Općine Radoboj, Muzeja Radboa, Savjeta mladih općine Radoboj, Osnovne škole Side Košutić Radoboj i Društva Naša djeca Radoboj petu godinu zaredom održavaju se Radobojska ljetna događanja.
Ljetna su događanja započela 19. lipnja, a do sada su održane informatičke radionice, projekcije animiranih filmova „Mali Bigfoot“ i „Luis i društvo iz svemira“ projekcija obiteljskog filma „Godina vjenčanja“ i niz drugih događanja. Do 23. srpnja održavaju se i Sportski praznici u Osnovnoj školi Side Košutić Radoboj u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.
Povodom Svjetskog dana čokolade u srijedu, 07. srpnja organizirana je proslava Svjetskog dana čokolade u Radoboju s početkom u 19:00 sati. Proslava je uveličana nastupom Radobojskih i Desinićkih mažoretkinja koje su pokazale vrsna umijeća mažoret plesa. Uz proslavu Dana čokolade organizirano je i natjecanje u pripremi najboljeg čoko-kolača i raznih drugih čoko-delicija, a za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade. Prijavilo se 9 kandidatkinja za natjecanje u pripremi čokoladne poslastice. Prvo mjesto za najbolju radobojsku čokoladnu deliciju osvojila je Gabrijela Florjan s desertom „Čoko cheesecake“. S istim brojem bodova drugo mjesto zauzele su Tatjana Sedak Benčić s tortom „Leina Sacherica bez glutena“ i Mihaela Dolovčak s desertom „Twix tart“. Treće mjesto osvojila je Marina Jurinjak s kolačem „Mađarica“. Nagrade su im bile uručene od strane Vanje Potočki, predsjednice Općinskog vijeća Općine Radoboj i Ivane Hazulin Pospiš, ravnateljice Muzeja Radboa. Sve su čokoladne slastice bile također namijenjene i degustaciji posjetiteljima ove slatke manifestacije, koji su uživali u okusima ovih slatkih delicija.
U petak, 09. srpnja u terminu od 17:00 do 20:00 sati održali su se susreti i druženja DND Radoboj i DND Sveti Križ Začretje. Pod vodstvom demonstratorica iz Svetog Križa Začretje održala se dječja kreativna radionica „Kinč moje babice“ koje su poučavale djecu iz Radoboja kako napraviti gumb od preje-konca i kreirati ga u lijepi broš ili naušnice. Održala se i pričaonica pod nazivom „Tonka će sutra“ spisateljice Jelene Pervan i igraonica Miljenke Benc .
Događanja su nastavljane u subotu, 10. srpnja s početkom u 18:00 sati kada je održano natjecanje u izradi najboljih radobojskih štruklji u Hiži štruklji. Natjecanje je bilo popraćeno nastupom Radobojskih mažoretkinja i glazbenika.
Sve su natjecateljice u izradi najboljih radobojskih štruklji imale svoj prezentacijski stol na kojem su predstavila svoje štruklje. Također, za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade.
Anica Vidović, proglašena je pobjednicom prvog natjecanja u izradi najboljih radobojskih štruklji. Marija Rihtar osvojila je drugo mjesto, a treće je mjesto osvojila Darinka Horvat. Nagrade su im bile uručene od strane Anđelka Topolovca, načelnika Općine Radoboj i Vanje Potočki, predsjednice Općinskog vijeća Općine Radoboj. Za sve posjetitelje ovo manifestacije bilo je osigurano osvježenje i vrući štruklji. Pekli su se štruklji od sira, zelja i hajdine kaše, a pekla se i bučnica. Osobiti dojam u pečenju štruklji bio je vidjeti kako se ti štruklji peku u krušnoj peć u kojoj se ovim povodom prvi put zapalila vatra. Uz odličnu atmosferu završena je još jedna predivna manifestacija.
Program se Radobojskih ljetnih događanja nastavlja uz organizirane dječje radionice, noćni uspon na Strahinjčicu, Playstation turnir, Beerfest u Radoboju i mnoga druga zanimljiva događanja. Za sve ljubitelje gibanice održati će se i natjecanje u pripremi najbolje radobojske gibanice.
Program i detalje Radobojskih ljetnih događanja 2021.možete potražiti na internet stranici Općine Radoboj www.radoboj.hr i na društvenim mrežama organizatora.
I ove godine uz pregršt novih i zanimljiv događanja pružamo zabavno radobojsko ljeto 2021.!

 • Foto_1
 • Foto_10
 • Foto_11
 • Foto_12
 • Foto_13
 • Foto_14
 • Foto_15
 • Foto_2
 • Foto_3
 • Foto_4
 • Foto_5
 • Foto_6
 • Foto_7
 • Foto_8
 • Foto_9

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.