Zajedno za sigurnost vaše imovine!


Policijska uprava krapinsko-zagorska u sklopu preventivne aktivnosti "Za sigurnost vaše imovine", provodi mnogobrojne aktivnosti na prevenciji imovinskih kaznenih djela, a isto tako ostvaruje i suradnju s lokalnom zajednicom.
U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile ostvarena je suradnja Policijske uprave krapinsko-zagorske s općinom Radoboj, te su na parkiralištima kod mjesnog groblja postavljena dva znaka "Zaustavimo provale u automobile - Zajedno za sigurnost vaše imovine". Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala.
Postavljanju znakova prisustvovali su načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež.

Policijska uprava krapinsko-zagorska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u osobna vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šume, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to najčešće u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz automobila savjetujemo:

  • ne ostavljajte vrijedne stvari na vidljivim mjestima kao što su torbe, novčanici, osobni dokumenti, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar automobila, te nikako u torbicama i novčanicima ne ostavljajte PIN - brojeve zajedno sa bankovnim karticama,
  • parkirajte na vidljivom, osvijetljenom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
  • kada napuštate automobil i nakratko, zatvorite sva stakla na vratima automobila, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
  • sva vrata automobila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
  • ne ostavljajte automobil i ključeve, osobama u koje nemate povjerenje (servisi, praonice,...)
  • ako ste u mogućnosti ugradite u vaš automobil neki sustav zaštite, (alarmni uređaj, blokada mjenjača,...),
  • kada provjerite vaš parkirani automobil, bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.
  • i na kraju razmislite jeste li nešto od svega navedenog propustili i tako olakšali provalniku posao.
  • Foto_1
  • Foto_2

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.