Umirovljenici sudjelovali na videokonferenciji


U sklopu provedbe projekta „Aktivni i nakon 65-e“, u srijedu, 30.06.2021. godine, u uređenom prostoru u prizemlju DVD-a Radoboj održana je radionica „Predavanja i videokonferencije“.
Dnevni red radionice uključivao je organizaciju interaktivnih predavanja renomiranih stručnjaka iz područja gerontologije i psihologije. Radionicu je otvorila gospođa Gordana Kamenečki, po zanimanju klinička psihologinja koja radi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice s izlaganjem na temu „Uči, pamti, vježbaj – kako usporiti razvoj demencije“. Polaznici su bili aktivno uključeni u izvedbu predavanja sudjelovanjem u posebno pripremljenim vježbama pamćenja. Ostatak radionice odvijao se putem Zoom platforme gdje su polaznici na zaslonu plazma TV-a pratili predavanje ostalih predavača. Gospođa Cvjeta Mitić, savjetnica za inkontinenciju, gerijatrijsku i palijativnu zdravstvenu njegu, održala je izlaganje na temu „Potrebe starijih osoba“ na kojem su polaznici mogli doznati o modelima skrbi za starije osobe s naglaskom na važnost obiteljskog doma kao ključnog faktora u održavanju kvalitete življenja pojedinca. Socijalna radnica iz Udruge La Verna, gospođa Olivera Kapetanović održala je izlaganje na temu „Moj životni plan“. Sudionici su aktivno sudjelovali u predavanju, postavljali pitanja te komentirali i izmjenjivali stavove o preprekama koje starenjem i obolijevanjem mogu narušiti kvalitetu života pojedinca. Završno izlaganje održala je gospođa Silvija Rusac, profesorica sa Katedre socijalne gerontologije Pravnog fakulteta u Zagrebu sa temom „Nasilje nad starijim osobama u obitelji“. Glavna pouka predavanja je da pred nasiljem ne treba zatvarati oči te da svi imaju pravo na dostojanstvo i poštovanje svojih bližnjih.
U narednom periodu očekuje nas nastavak organizacije predavanja slične tematike na zanimljive teme koje se tiču potreba starijih osoba. Slobodni ste da se uključite u program budućih predavanja svojim prijedlozima o organizaciji predavanja na teme koje su Vam zanimljive.
Slobodno se uključite i u ostale aktivnosti projekta. Za više informacija pratite objave na web stranici Općine Radoboj www.radoboj.hr, ili možete kontaktirati voditelja dnevnih aktivnosti projekta Alena Strahineca na broj 099/3469-009.

  • Foto_1
  • Foto_2
  • Foto_3
  • Foto_4
  • Foto_5
  • Foto_6
  • Foto_7
  • Foto_8

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.