Seminar iz područja gerontologije


Poštovani,
u sklopu provedbe projekta Općine Radoboj „Aktivni i nakon 65-e“, pozivamo Vas na Jednodnevni seminar iz područja gerontologije koji će se održati u petak, 09. srpnja 2021. godine, s početkom u 08:00 sati u prostoru zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Radoboju, Radoboj bb, 49232 Radoboj, Projekt je namijenjen zaposlenicima u sustavu socijalne skrbi.
„Aktivni i nakon 65-e!“ financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, u iznosu od 1.476.024,37 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 21.07.2020. do 21.07.2022. godine. Uz Općinu Radoboj kao nositelja, u realizaciju projekta uključeni su i partneri, Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Muzej Radboa Radoboj.
Projekt uključuje organizaciju raznovrsnih aktivnosti i usluga kojima se nastoji potaknuti starije osobe na druženje, zabavu i rekreaciju te na angažman u lokalnoj zajednici kroz poveznicu zajedničkih interesa i potreba. Nastavno tome, kao doprinos povećanju kvalitete usluga skrbi za starije osobe, projekt uključuje organizaciju edukacija za osobe koje rade u sustavu društvene skrbi .
Uzrokovano promjenama koje donosi suvremeno doba, ponajviše produljenje životnog vijeka osoba, a gdje je istovremeno manji broj članova kućanstva obitelj više nije u mogućnosti pružiti glavninu potrebne skrbi za starije članove, sve veći teret skrbi za starije pada na sustav i njegove djelatnike te se javlja potreba za njihovom stalnom edukacijom i unapređivanjem znanja.
Kao doprinos povećanju kvalitete socijalnih usluga za starije osobe, s naglaskom na važnost konstantne edukacije i uvida u nove spoznaje, projektom su predviđene besplatne edukacije za profesionalce u sustavu socijalne skrbi. Kako uspješnije komunicirati s korisnicima te važnost empatije za potrebite, psihologija osoba starije životne dobi, važnost volontera te uloga profesionalaca za njihovo uključivanje u društvo, iskustva s korisnicima u provedbi projekta „Zaželi“, zaštita osoba starije životne dobi žrtava obiteljskog nasilja teme su koje će se prezentirati od strane renomiranih predavača.
Detaljnije o temama te popis predavača možete vidjeti u Programu seminara.
Sudjelovanje na stručnom seminaru je besplatno, uz obveznu prethodnu najavu dolaska do datuma 07.07.2021., (srijeda), s naznakom broja Vaših djelatnika, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099/3469-009.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Projekt Kreativno online

Javno.Radoboj.hr

Proracun

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.