Get Adobe Flash player

Fotonaponske sunčane elektrane


Općina Radoboj, dugi niz godina ulaže u projekte energetske učinkovitosti, pa je tako još 2012. godine obnovljena zgrada Muzeja Radboa koja za grijanje i hlađenje koristi dizalicu topline, a koja se koristi i u zgradi Centra za prirodu Zagorje i Hiži vinove loze. Bila je to tada prva takva u Krapinsko-zagorskoj županiji. Isto tako u razdoblju od 2014.-2016. godine energetski su obnovljene sve zgrade u vlasništvu Općine Radoboj.
Uz poticaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) 2016. godine nabavljen je električni automobil za potrebe rada općinske uprave, a 2017. godine puštena je u pogon i prva brza punionica za električne automobile u Krapinsko-zagorskoj županiji, u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.
Sa željom da nastavi pozitivan trend ulaganja u zelene izvore energije, općina Radoboj se u rujnu 2020.g. javila na javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene, koji je objavio FZOEU, te prijavila projekt ugradnje fotonaponskih sunčanih elektrana na objektima u svojem vlasništvu.
Fond je prijavu ocijenio pozitivno, te u prosincu 2020. godine donio odluku kojom su općini Radoboj odobrena sredstva u iznosu 211.065 kn, dok ukupna vrijednost radova iznosi 371.237,00 kn s PDV-om.
Nakon potpisanog ugora sa odabranim izvođačem radova, počeli su radovi na ugradnji fotonaponskih sunčanih elektrana, pa su tako radovi završeni na Društvenom domu u Orehovcu gdje je postavljena elektrana snage 3,6Kw, na zgradi Nogometnog kluba Radoboj snage 5 Kw, te na Hiži vinove loze snage 5 Kw, dok postavljanje sunčane elektrane još predstoji na Vatrogasnom domu u Radoboju na kojem će biti postavljena elektrana snage 5 Kw.
Uz dvije već postojeće fotonaponske sunčane elektrane, na zgradi općine Radoboj i zgradi Muzeja Radboa, općina Radoboj postat će tako prva jedinica lokalne samouprave u KZŽ koja na svim zgradama u svojem vlasništvu ima sunčane elektrane.

  • Foto_1
  • Foto_2
  • Foto_3

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Projekt Aktivni i nakon 65-e

Korona virus

corona

NK Radoboj

Općina prijatelj djece

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti internet stranice Općine Radoboj

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.