Udruge

HPD Radoboj na dvodnevnom izletu – Cres, Lošinj, Krk

Prvi vikend u 3. mjesecu, 97 članova HPD-a Radoboj iskoristili su za dvodnevni izlet na Krk, Cres i Lošinj. Unatoč lošem vremenu, putovanje je bilo obilježeno druženjem, zabavom i nezaboravnim iskustvima. Vodički tim su činili Dubravko Balent, Marija Poljak, Daniel Voska, Tomislav Kantolić te Martin Šimunić.

Subota je bila rezervirana za uspon na Obzovu (569 m.n.m.).  Obzova je najviši vrh otoka Krka, a s vrha se pruža prekrasan pogled na veći dio otoka Krka, Riječki zaljev, Velebit, Učku, Cres i Lošinj. Nakon silaska s Obzove slijedio je put prema lječilištu Veli Lošinj gdje je čekala večera.

Drugog dana putovanje je nastavljeno posebnim gostovanjem gospodina Stena Vidulića, predsjednika planinarskog društva Osorčica. Gospodin Vidulić pružio je neprocjenjiv uvid u znamenitosti i bogatu povijest regije. Tijekom uspona na vrh Sv. Mikula (639 m.n.m.) pružali su se vidici, nažalost na samom vrhu je bio iznenadni pljusak.

Kako za planinare ne postoji loše vrijeme, već samo loša oprema, družina se uputila dalje prema vrhu Sis (639 m.n.m.) na Cresu.

Unatoč izazovima koje su predstavljali vremenski uvjeti i neravan teren, kišom natopljenim staze i skliske padine, planinari su se vratili kući, srca punih dojmova i dragih uspomena.

Vodiči se zahvaljuju planinarima, vozačima, gospodinu Stenu Viduliću, domaćinima na Velom Lošinju koji su svojom predanošću i podrškom omogućili putovanje, ostavljajući svakom sudioniku nezaboravna iskustva i iščekivanje budućih avantura koje slijede već u travnju.

 

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Sport

Odobren projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora

Manifestacije

Ljetna ART&JOY radionica u Radoboju

Manifestacije

Predstava “Ljubaf” Kerekesh teatra dolazi u Radoboj

Manifestacije

Projekcija filma “Dnevnik Pauline P.”

Manifestacije

Večer skečeva KUD-a Krapina

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content