Općina prijatelj djece

Dječja skupina “Mlade sovice“ iz Radoboja uz pomoć studenata udruge bius istraživala su floru I faunu Radoboja

Djeca skupine „Mlade sovice“ uz pomoć Društva Naša djeca Radoboj i Udruge studenata biologije (BIUS) proučavala su i istraživala floru i faunu na livadama pokraj Planinarskog doma u Radoboju. Kao dio šireg projekta koji provodi DND Radoboj namjera je da djeca upoznaju svoj okoliš, razumiju važnost očuvanja prirode i spoznaju najvažnije karakteristike flore i faune vlastitog kraja. Djeca ujedno vrijeme provode vani, a aktivnosti poput brige o pčelinjoj zajednici, rada u vrtu, učenje o biljkama i životinjama, djeci postaju rutina u kojoj vole sudjelovati.

Također, studenti udruge BIUS omogućili su djeci da STEM metodološkim tehnikama pristupe proučavanju biljaka i životinja poput pravih istraživača. Djeca su vlastitim opažanjem, poput pravih istraživača, proučavala, istraživala i nadograđivala postojeće znanje.

Tako je cilj ukazati na primjenu STEM-a u svakodnevnom životu te promicati biologiju i srodne znanosti. Zainteresiranost za floru i faunu kod djece svakim je danom sve veća, a cijela godina upravo će biti posvećena prirodi i važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Fotogalerija:
Podjeli ovaj članak na društvenim mrežama:
Ostale novosti
Sport

Odobren projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora

Manifestacije

Ljetna ART&JOY radionica u Radoboju

Manifestacije

Predstava “Ljubaf” Kerekesh teatra dolazi u Radoboj

Manifestacije

Projekcija filma “Dnevnik Pauline P.”

Manifestacije

Večer skečeva KUD-a Krapina

Pretraga

Unesite pojam za pretraživanje.
Skip to content