Financiranje udruge

 Dodijeljena sredstva za financiranje programa i projekata udruga

U srijedu, 19. travnja 2017. godine općinski načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec i predstavnici udruga potpisali su ugovore o dodjeli financijskih sredstava za ovogodišnje programe, projekte i manifestacije.
Javni poziv je trajao do 03. travnja 2017. godine, nakon čega je osnovano Povjerenstvo za provjeru ispunjavanja propisanih uvjeta javnog poziva i Povjerenstvo za ocjenjivanje programa/projekata. Na Javni poziv pristiglo je ukupno 9 prijava programa, gdje su svi zadovoljavali propisane uvjete.
Dodijeljena su sredstva za šest udruga koje djeluju na području kulture te tri udruge iz područja socijalne skrbi. Ukupno su dodijeljena sredstva u iznosu 44.000,00 kuna.

Sportska zajednica Općine Radoboj 06. ožujka 2017. godine raspisala je Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija udruga u području sporta iz proračuna Općine Radoboj u 2017. godini. Sve pristigle prijave zadovoljavale su propisane uvjete.
Kao i svake godine, sve udruge kojima su dodijeljena sredstva se uključuju u projekte Općine te svojim djelovanjem doprinose njezinom razvitku i u konačnici djeluju za opće dobro.
Ovim putem moramo napomenuti kako su udruge sa područja naše općine u 2016. godini bile jako aktivne te su se javljale na natječaje raspisane od strane ministarstava i Krapinsko-zagorske županije.

Tako je Nogometni klub Radoboj ostvario pomoć za održavanje dječje škole nogometa, Društvo naša djeca Radoboj za uređenje dječjih igrališta, ŠKUG Josip Poljak za opremanje tradicijske kuće Stara hiža, Sportska zajednica za organizaciju škole plivanja, limena glazba Mirna, Udruga vinogradara i vinara Radobojski pajdaš te KUD Zagorec.

Uspješnost udruga kod ostvarivanja pomoći nastavila se i u 2017. godini, pa su do sada financijsku pomoć od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Krapinsko – zagorske županije ostvarili KUD Zagorec, NK Radoboj, Udruga umirovljenika Radoboj, DND Radoboj, Sportska zajednica općine Radoboj i Udruga vinogradara i vinara Radobojski pajdaš.

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).