Promocija platnenih pelena i nosiljki i za djecu

 Druženje roditelja i djece sa patronažnom sestrom

Prvo ovogodišnje druženje trudnica,mama i malenih s patronažnom sestrom održano je 6.4.2017.od 13-15 sati u prostoru Zavičajne zbirke u Radoboju. Bila je to prilika za promociju i prezentaciju platnenih pelena i nosiljki za djecu. Druženju se odazvalo pet mama sa djecom i tri buduće mame.
Prije samog početka okupljene mame pozdravio je načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec. Prezentaciju o platnenim pelenama i nosiljkama pripremila je majka dvoje djece Jelena Crnek iz Radoboja s prijateljicom. Objasnila nam je da koristi platnene pelene, zato što su ugodnije za nošenje i imaju povoljan učinak na dječju kožu. Platnene pelene izrađene su od prirodnih materijala i korak su naprijed prema zdravijem okolišu. One su 4 puta jeftinije(uključujući troškove pranja) od kupovanja jednokratnih pelena,a mogu se koristiti za više djece.
Nošenje djeteta preporučuju zbog sigurnijeg i poticajnog okruženja za dijete. Nošeno dijete manje plače,lakše podnosi grčeve. Naravno treba voditi računa o izboru pravilne sigurne nosiljke, što ovisi o dobi djeteta i o njegovoj masi. Mame su imale priliku isprobati nekoliko vrsta marama i nosiljki za dijete.

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).