Trail park Strahinjščica

 Još jedna mogućnost razvoja turizma

Kako bi što bolje iskoristili potencijale Strahinjščice priprema se projekt Trail park Strahinjščica u pripremi kojeg sudjeluju Grad Krapina, Općina Jesenje, Općina Radoboj, Turistička zajednica Krapina, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županiji, KulTuRa Radoboj, Udruga KASK Krapina, Udruga planinarsko društvo Strahinjčica Krapina, Zadruga BikeLab z.o.o. iz Maribora i Lokalna akcijska grupa Zeleni bregi.
Predstavnici dionika otišli su na teren s ciljem istraživanja terena i mogućih riješena za planiranje prvog dijela staze.
S obzirom na nedostatak brdsko-biciklističke infrastrukture na širem geografskom području cilj ovog projekta je razvoj specijalizirane brdsko-biciklističke turističke destinacije, koja gradi svoju prepoznatljivost na vrhunsko planiranoj, izgrađenoj i uređenoj brdsko-biciklističkoj infrastrukturi. Jasno definirane potrebe i želje korisnika – brdskih biciklista, dovele su do razvoja različitih koncepata specijalizirane brdsko-biciklističke infrastrukture. S obzirom na geografske karakteristike okoliša (brdsko-planinski i šumski teren), postojeću infrastrukturu (mreža šumskih cesta, puteva i staza) i stratešku poziciju (blizina autoceste i većih gradova u regiji) možemo reći da imamo potrebne komparativne prednosti za promociju brdskog biciklizma a time i mogućnost da postanemo prepoznatljivi po ovom obliku turizma.

 

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).