Dan Općine Radoboj

 Svečanost proslave Dana Općine Radoboj

U petak 20. listopada 2017. godine Općina Radoboj svečano je proslavila svoj dan - Dan Općine. S obzirom na idelane vremenske uvjete sama svečanost održana je u prekrasnom ambijentu prostora Centra za prirodu Zagorje i Zavičajne zbirke - Muzeja Radboa. Proslava svečanosti započela je intoniranjem "Lijepe naše" himne Republike Hrvatske u izvedbi limene glazbe Mirna, nakon čega se svim prisutnima obratio načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec osvrnuvši se ukratko na proteklo razdoblje uz zahvalu svim koji doprinose razvoju Radoboja i koji ovo mjesto nose u srcu.

Nakon pozdravnog govora načelnika Općine Radoboj svim prisutnima obratio se direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost g. Dubravko Ponoš. Direktor Fonda u probni rad pustio je javnu brzu punionicu za električna vozila koju su zajednički realizirali Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Radoboj i Zavod Zadihaj iz Maribora. Prilikom puštanja punionice u probni rad isto je blagoslovio velečasni Tomislav Novosel koji je ujedno pozdravio okupljenje. 

Pristutnim sudionicima obratio se i predsjednik Vijeća Općine Radoboj g. Igor Cigula koji je ujedno dodijelio i ovogodišnja priznanja. Nagrađeni su Dragutin Gerić, Darko Potočki - Profa, Mijo Topolovec i Ivan Ferk, Gordan Poslončec i Vjeran Skupnjak, Radio Kaj i Boris Pavleković. Dodijeljena su i priznanja za najljepše okućnice – najljepše dvorište ima Darinka Cerovečki, najljepše uređeni balkon Marija Dolski, a u kategoriji najbolji opći dojam, pobijedio je Dražen Matejaš.

Na kraju same svečanostima svim okupljenima obratili su se sljedeći uzvanici: u ime gradonačelnika i načelnika g. Jasmin Krizmanić (načelnik Općine Gornja Stubica), saborska zastupnica Marija Puh, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. 

 

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).