Predana projektna prijava na natječaj Umjetnost i kultura 54+

esfPinklec kulture – očuvanje tradicionalne radobojske baštine

 

Općina Radoboj predala je projektnu prijavu za još jedan projekt za svoje starije mještane „Pinklec kulture – očuvanje tradicionalne radobojske baštine kroz socijalnu interakciju starijih osoba". Nakon odobrenja projekt će se provesti uz pomoć za to namijenjenih sredstava iz ESF fonda.
Glavni cilj projekta je aktivno uključivanje starijih osoba u život zajednice kroz afirmaciju njihove važnosti za očuvanje lokalnog identiteta, a dodatni je cilj prijenos njihovih znanja i vještina na mlađe generacije u cilju očuvanja kulturne baštine ovog kraja. Prijavitelj će organizirati edukacijske te kulturno-zabavne aktivnosti za starije osobe, što će uključivati razmjenu informacija i druženja sudionika.
Sudionici će moći sudjelovati u radionicama u okviru tema „Očuvajmo stare običaje“, „S koljena na koljeno – pričaj mi priču“, „Oživljavanje radobojskih legendi“ , „Kak' su kuhale naše bake“. Osim toga, sudionici projekta posjetiti će izložbe u etnografskim muzejima u svrhu motivacije za prikaz kulturnog identiteta vlastitog kraja, a ujedno i kako bi se – kroz proučavanje antropološke i sociokulturne povijesti – međusobno dodatno upoznali i povezali.
Budući da je prijavitelj Općina, neosporno je cilj projekta razvoj dugoročno održivih aktivnosti korisnih za sve mještane. Radionice provedene u sklopu njega namjeravamo dogodine približiti i sljedećim zainteresiranim generacijama, i to posebice kroz suradnju s lokalnim organizacijama civilnog društva. Ovaj projekt je zamišljen kao nadogradnja i nastavak aktualnog projekta kojim se u Općini razvijaju izvaninstitucionalne usluge za osobe starije od 60 godina. Aktivnosti će se odvijati od siječnja 2018., trajat će 12 mjeseci. Predviđena vrijednost projektnih aktivnosti je 280.000 kn.

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).