Aktivnosti za starije osobe

1 Aktivni i kreativni mještani

Kulturno umjetničko društvo Zagorec iz Radoboja dobilo je na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sredstva koja omogućavaju umirovljenicima razne načine druženja ali i najmlađoj populaciji da od njih nešto nauči tako da se tradicijske vrijednosti ne zaborave.
U utorak, 18. srpnja 2017. s početkom u 9:00 sati, održana je radionica tjelovježbe i radionica izrade cvijeća iz krep papira za djecu.
Te dnevne aktivnosti su raznovrsne s ciljem što boljeg iskorištavanja slobodnog vremena jer ono što zapravo treba starijoj populaciji je druženje uz neku laganu aktivnost a boravak u prirodi i roštilj su sjajna zanimacija.
Posebna vrijednost tih druženja starijih se ogleda u njihovom podučavanju djece nekim tradicijskim poslovima kao što je izrada ukrasa od krep papira. Djeci se sviđaju ovi skoro zaboravljeni poslovi i rado u njima sudjeluju upijajući znanje prošlih vremena.
Ove aktivnosti za starije osobe su samo dokaz koliko se u Radoboju vodi računa o kvaliteti života svih stanovnika. Samo na takav način se stanovništvo može zadržati na našim bregima koji ostaju sve prazniji jer život na njima nije nimalo jednostavan.

Copyright © 2018 Općina Radoboj. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).