Get Adobe Flash player

Dijalog EU-a s mladima!


Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije krajem prošle godine usvojilo je novu Europsku strategiju za mlade za razdoblje od 2019. do 2027. godine, na temelju koje je uspostavljen Dijalog EU-a s mladima. Djalog EU-a s mladima služi kao platforma za kontinuirane zajedničke konzultacije o izazovima, temama i prioritetima od značenja za mlade s ciljem što većeg uključivanja mladih, posebice mladih s manje mogućnosti.
Trenutno se provodi VII. ciklus Dijaloga EU-a s mladima na zajedničku temu: Stvaranje mogućnosti za mlade, u razdoblju od siječnja 2019. do polovice 2020., tijekom predsjedavanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije.
Hrvatska tema za vrijeme predsjedanja je "Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima".
Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu izrađen je anketni upitnik, namijenjen mladima između 15 i 30 godina starosti, u kojem izravno mogu iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u Republici Hrvatskoj i EU. Rok za ispunjavanje upitnika je 27. rujna 2019. godine.
Rezultati konzultacija Dijaloga EU-a s mladima uzimaju se u obzir pri izradi dokumenata na Radnoj skupini za mlade Vijeća Europske unije. Na taj način zajedno kreiramo politike za mlade na europskoj razini koje postaju obvezujuće na nacionalnim razinama u državama članicama.
Hrvatska je u proteklom ciklusu uključenosti mladih u proces Dijaloga EU-a s mladima zauzela visoko 4. mjesto u EU po broju mladih koji su u Dijalogu sudjelovali.
Stoga pozivamo sve mlade od 15 do 30 godina da se uključe u Dijalog s Europskom unijom. Upitnik je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i na poveznici;

 https://eupita.eu/

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Korona virus

corona

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.