Get Adobe Flash player

Održavanje šumske ceste


Tijekom 2012. godine Općina Radoboj je u suradnji sa Hrvatskim šumama i Udrugom privatnih šumovlasnika “Breza“ Radoboj izvršila rekonstrukciju šumske ceste Križanje za Donje i Gornje Kamenečke zaobilazeći Sekolje do odvojka 2C. Rekonstruirana je cesta dužine 3,8 kilometara i širine 4 metra. Rekonstruirana cesta je u funkciji protupožarne ceste, a njezinim uređenjem planina Strahinjčica otvorila se sa sjeverne strane, te time postala poveznica između općina Radoboj i Jesenje, jer su ceste oduvijek spajale ljude i mjesta , a ova šumska cesta je najbolji primjer za to.

S obzirom da se svake četiri godine obavljaju radovi na održavanju rekonstruiranih šumskih cesta, Udruga privatnih šumovlasnika „Breza“ Radoboj podnijela je tokom 2016. godine zahtjev za održavanje šumske ceste Križanje za Donje i Gornje Kamenečke zaobilazeći Sekolje do odvojka 2C. S obzirom da je zahtjev Udruge odobren od strane Hrvatskih šuma, ovih dana počeli su radovi na održavanju predmetne šumske ceste. U sklopu redovitog održavanja izvršit će se nasipavanje iste novim kamenim materijalom. Na dijelu ceste gdje je došlo do urušavanja zemlje, cesta će se proširiti, a izvest će se i radovi na odvodnji oborinskih voda postavljanjem cijevi i odvodnjom vode sa trase ceste.
Naprijed navedeni radovi financiraju se iz programa Opće korisne funkcije šuma, a sami radovi na održavanju ceste omogućit će svim posjednicima šuma uz navedenu cestu sigurno korištenje iste.

  • IMG-20190411-WA0000
  • IMG-20190411-WA0001
  • IMG-20190411-WA0003

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Korona virus

corona

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.