Get Adobe Flash player

Održana javna tribina o prijedlogu Proračuna


03. prosinca 2018. godine u prostorijama Centra za prirodu Zagorje održana je javna tribina o prijedlogu proračuna Općine Radoboj za 2019. godinu čime je stanovnicima Općine pružena prilika uključivanja u proces donošenja odluka i informiranja o planiranim ulaganjima Općine u 2019. godini.

Tribinom se nastojala potaknuti otvorena komunikacija sa stanovnicima Općine i omogućiti svim zainteresiranima javno iznošenje prijedloga za unapređenje, ali i detaljnije objasniti planovi razvoja u 2019. godini.
Za 2019. godinu planiran je najviši iznos proračuna do sada u visini od 32.817.600,00 kuna. Uz dosadašnje programe i aktivnosti dodani su i novi čime se želi dodatno povećati kvaliteta života stanovništva lokalne zajednice. Najviši rashodi planirani su za komunalnu djelatnost, uređenje prostora i zaštitu okoliša, gospodarstvo, rad Jedinstvenog upravnog odjela te usluge unapređenja stanovanja i zajednice. U 2019. godini nastavljaju se ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, asfaltiranje javnih putova i nogostupa, sanacije klizišta ali i u razvoj turizma pri čemu su planirani daljnji radovi na projektima Hiža zagorskih štrukli i Hiža vinove loze. Uz to, planiraju se veća izdvajanja za obrazovanje uvođenjem studentskih stipendija, povećanjem rashoda za sufinanciranje smještaja djece u dječjim vrtićima i sufinanciranje prijevoza učenika.
Cilj javne tribine bio je dobiti povratnu informaciju od građana i u skladu s time djelovati. Tako su građani predložili sanaciju jednog klizišta ali i pohvalili projekt Širokopojasni Internet kojim se nastoji unaprijediti život u lokalnoj zajednici, odnosno zadržati ali i privući mlade obitelji u Radoboj. Također, građani su istaknuli i projekt daljnjeg ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta jer se do sada takvo ulaganje pokazalo izrazito uspješnim budući da je modernizacijom cesta značajno olakšano svakodnevno putovanje građana.

 Pridjelog Proračuna Općine Radoboj za 2019. godinu 

  • javna_tribina_2018
  • tribina

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Korona virus

corona

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.