Get Adobe Flash player

Nedjeljna dramska večer u Radoboju


Povodom obilježavanja Dana Općine Radoboj u nedjelju 14. listopada održana je dramska predstava „Sveta Štefa“ Dramske sekcije ŠKD-a Sv. Petar Brezno. 

Riječ je o šarolikoj skupini pozitivaca i veseljaka s istom ljubavi prema amaterskoj glumi, smijehu i druženjima. Odigrana predstava je osvojila priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu na Smotri kazališnih amatera Krapinsko-zagorske županije.
Iz druženja s članovima Sekcije doznali smo da je motivacija za pisanje teksta ove predstave proizašla iz sasvim neobične želje mlade glumice da odigra ulogu u kojoj će biti gotovo neprimjetna, odnosno prisutna tijelom, a opet samozatajna i tiha. Upravo to je i izazvalo smijeh radobojske publike koja je bila oduševljena načinom izvođenja i posebnosti humskog govora koji slovi za jedan od najsloženijih i najarhaičnijih govora kajkavskog dijalekta.
Uz to, sam tekst predstave koji prikazuje svakodnevicu između „uvijek u pravu“ muža i „vječno nezadovoljne“ žene koja stalno radi, a uvijek joj se prigovara, izazvao je brojne asocijacije posjetitelja koji su se povezali s likovima i smijali onako iz srca kao što je zagorskoj publici prirođeno.
Svrha predstave bila je razveseliti posjetitelje komičnom, energičnom, satiričnom i jednostavnom predstavom, a upravo je to i ostvareno budući da su naši posjetitelji nagradili glumce dugačkim i glasnim pljeskom.
Ako ste propustili ovu predstavu, propustili ste sat vremena smijeha i zabave, iz tog razloga rezervirajte 20. listopad (subota) za još jednu, malo drugačiju dramsku predstavu.

  • IMG_5426
  • IMG_5427
  • IMG_5431
  • IMG_5437
  • IMG_5440
  • IMG_5446
  • IMG_5450
  • IMG_5455

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Korona virus

corona

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.