Get Adobe Flash player

Zelena čistka- Jedan dan za čisti okoliš“ održana šesti put u Općini Radoboj


Zelena čistka je dio globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Let’s do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera, koji su u jednom danu očistili 10.000 tona otpda.
Kampanja udruge Žmergo pod nazivom „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, usmjerena je na podizanju svijesti građana Hrvatske o važnosti osobne brige za okoliš. Gomilanje smeća je veliki problem današnjice koji direktno utječe na kvalitetu življenja ljudi, ali i situacija u okolišu. Promjena navika svakog pojedinca, ali i organizacija, poduzeća i institucija, jedini je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra, te osigura ljepša i zdravija budućnost kojemu je cilj podizanje svijesti građana Hrvatske i njihovom odnosu prema okolišu. Akcija Zelena čistka organizirana je prema principu: svatko očisti svoj kraj, a zajedno ćemo očistiti cijelu Hrvatsku!
Općina Radoboj već šest godina sudjeluje u kampanji „Zelena čistka- Jedan dan za čisti okoliš“. Aktivnim uključivanjem članova udruga koje djeluju na području naše Općine, članova mjesnih odbora,općinskih vijećnika te djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela, područje naše općine svake godine ostaje siromašnije za jedno divlje odlagalište otpada.
Ove godine očišćeno je jedno od posljednjih registriranih divljih odlagališta na području Općine. Ponosni smo na naše mještane koji su shvatili važnost odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i cjelokupne planete Zemlje. I ovim primjerom Općina Radoboj još jednom je dokazala da se samo edukacijom i upornim radom u suradnji sa svojim mještanima može osigurati okoliš bez divljih odlagališta. Nadamo se da će tako ostati i ubuduće. Ovom prilikom i dalje pozivamo naše mještane na savjesno zbrinjavanje i odlaganje otpada, a da svako eventualno odbacivanje otpada u okoliš registriraju i prijave kako bismo mogli na vrijeme reagirati. Na tome im se unaprijed zahvaljujemo.
Da bi smo trajno obilježili današnji datum, uklanjanje posljednjeg registriranog divljeg odlagališta otpada,sudionici akcije „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ u Radobojskom trnacu, koji čuva i njeguje stare sorte voćaka, zasadili su sadnicu jabuke kao još jedan doprinos očuvanju prirodne ljepote naše Općine. Cilj nam je da od danas, kada nema više registriranih divljih odlagališta na području naše Općine, svake godine u vrijeme provođenja akcije „Zelena čistka- jedan dan za čisti okoliš“, zasadimo jednu biljku kao naš mali doprinos očuvanju jedine nam planete Zemlje.

  • Odlagalište
  • Sadnja 1
  • Sadnja2
  • Sadnja3

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.