Get Adobe Flash player

Nogometni klub Radoboj


Nakon održane Izborne skupštine Nogometnog kluba Radoboj na kojoj su izabrani članovi predsjedništva Kluba, u četvrtak 15. veljače, održana je prva sjednica Predsjedništva. 

Na dnevnom redu između ostalog raspravljalo se i o donošenju odluke o nastavku natjecanja ekipe seniora u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. Naime, zbog odlaska trenera i nekolicine igrača unatrag nekoliko mjeseci, ekipa seniora suočila se s manjkom igrača zbog čega je postao upitan nastavak natjecanja. Već duže vrijeme, ekipu seniora NK Radoboj čine igrači iz okolice, a kako trenutno više nema slobodnih igrača na raspolaganju, za NK Radoboj koji se financira iz proračuna općine neprihvatljivo je dovođenje igrača iz drugih županija, samim time što je smisao kluba da se bavljenje nogometom omogući prije svega domaćim mladim ljudima. Slična je situacija i sa juniorskom ekipom obzirom da nerijetko nema dovoljno igrača za odigravanje redovnih utakmica.
Odluka da se natjecanje seniora neće nastaviti bila je vrlo teška, ali se smatra ispravnom i odgovornom, jer će se kroz nekoliko godina stvoriti još bolji uvjeti za treniranje i natjecanja.
Također, donijeta je i odluka da se isti proračun za 2018. planira i 2019. godine te da se novac koji se trošio na seniorski pogon prenamjeni u stvaranje boljih uvjeta mladim i talentiranim generacijama koje već sada ostvaruju odlične rezultate. Upravo su oni jamstvo da će Radoboj kroz nekoliko godina ponovno imati čvrstu jezgru domaćih igrača poniklih u omladinskom pogonu NK Radoboja.
Dio sredstava planira se uložiti u opremanje manjeg igrališta s umjetnom travom i potrebnom opremom za školu nogometa, a iz ostataka sredstava financirat će se projekti izgradnje budućeg sportsko rekreacijskog centra kojeg će Općina Radoboj zajedno s NK Radoboj prijaviti na EU fondove. Želja je izgraditi sportsko rekreacijski centar koji će biti namijenjen svi mještanima bez obzira na spol i dob a opremljen sa svim potrebnim sadržajima za rekreaciju te u konačnici za bavljenje nogometom.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak,
07:00 - 15:00

Općina prijatelj djece

NK Radoboj

Legenda o dedeku i babici

Pristup staroj web stranici

radoboj.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice radoboj.hr slažete se sa korištenjem kolačića.